Publicatie & Trendverslag

De activiteiten van 'de Verenigde Verenigingen' over lokale participatie mondden uit in twee gloednieuwe publicaties. 

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen bracht 'de Verenigde Verenigingen' sleutelfiguren uit alle sectoren van het maatschappelijk middenveld bijeen. Onder begeleiding van freelance journalist Bart Van Moerkerke wisselden ze visies, ideeën en voorbeelden uit. Ze gaven aan hoe de verschillende verenigingssectoren kijken naar de op handen zijnde veranderingen en de gevolgen ervan voor de relatie tussen lokale besturen en verenigingsleven. De bevindingen daarvan zijn opgenomen in een trendverslag 'Lokale Participatie & Verenigingen'.

Aansluitend werden ook 11 dieptegesprekken over lokale participatie met verschillende mensen, regio's, functies en meningen gehouden en neergepend in de publicatie "It's the culture, stupid! Lokale Participatie". Paul Laeremans, Luc Demeulemeester, Wim Van Roy, Bruno Bauwens, Bie Vancraeynest, Luc Joos, Fernando Marzo, Mario Van Bijlen, Kathleen Govaers, Steven Slos, Katrien Vanhove, Luc Goossens, An Descheemaeker en Steven De Ridder vertellen elk over hun eigen ervaringen op het lokale niveau.

De publicatie en het trendverslag zijn te verkrijgen aan 20 euro per duo-exemplaar.
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw naam, organisatie, adres en aantal en stort 20 euro op het rekeningnummer 132-5029121-03. Dan sturen wij u een exemplaar op! Bij bestelling van meerdere exemplaren is een korting voorzien.