Lobbyen bij de EU - infodag voor verenigingen

Op woensdag 20 april organiseert Ryckevelde een infodag 'Lobbyen bij de Europese Unie', specifiek gericht voor middenveldorganisaties. Je komt er als vereniging te weten hoe de EU in elkaar zit en wat de beste aanpak is om beleid te beïnvloeden.

Met tussenkomsten van Europarlementariërs Helga Stevens (N-VA) en Ivo Belet (CD&V), maar ook Rafaël Deroo (Europees Informatiebureau) en Wouter Nachtergaele (directeur EU-zaken bij de Vlaamse overheid) belooft het alvast een boeiende dag te worden.

En uiteraard blijft ook het verenigingsperspectief niet onbelicht: zo legt Patrick Auwercx (Mobiel 21) uit hoe zijn vereniging Europees samenwerkt en invloed probeert uit te oefenen op het beleid én brengen we met de Verenigde Verenigingen een presentatie over de positie van het middenveld bij de EU (: Hoe worden we gezien, behandeld en betrokken binnen het Europese beleid? Wat moeten we doen om meer gehoor te krijgen bij de Europese instanties?). 

Deelname aan de infodag is gratis; inschrijven is dan weer verplicht. Het programma vind je hieronder, net als de locatie van de infodag in het Europees parlement. Tot 20 april!

 

programma infodaglobbyen 20april