28/11 Inspiratiedag Duurzame Mobiliteit // Lokale bereikbaarheid

inspiratiedag duurzame mobiliteitOp 28 november is het tijd voor de zesde editie van de Inspiratiedag van het Netwerk Duurzame Mobiliteit. Deze keer staat het thema 'Lokale bereikbaarheid' centraal:

Als de afstand klein is, dan worden de mogelijkheden voor velen toegankelijk. En dan wordt het makkelijk om je te voet of met de fiets te verplaatsen. Met dit thema onderstreept het Netwerk dat werken aan nabijheid echt werken is aan duurzame mobiliteit. Sterke kernen met toegankelijke diensten enerzijds en een breed en toegankelijk vervoersaanbod anderzijds zorgen ervoor dat mensen zich minder, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen. Een insteek die meer dan relevant is met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018.

Dit thema zal op de dag zelf tastbaar gemaakt worden aan de hand van zes 'droomgemeenten': de kindvriendelijke, actieve, toekomstbestendige, ondernemende, delende en sociale gemeente. Experts gaan met het beeld van deze zes droomgemeenten en concrete inspirerende voorbeelden samen met u aan de slag. Daar bovenop focust men in de sessie 'Slim naar Antwerpen' op het belang van gerichte communicatie én een aanpak op maat van iedere mogelijke doelgroep bij het nemen van bereikbaarheidsmaatregelen. En in de sessie "Dorpshubs in Vlaanderen" gaat men op zoek naar goeie innovatieve praktijken, diverse manieren van aanpak en wat ze kunnen betekenen voor de toekomst van kleine kernen in Vlaanderen.

Nieuwsgierig? Zin om deel te nemen?  Ontdek het volledige programma en alle praktische info hier.

PS: Voor wie er op 28 november niet bij kan zijn, organiseert het Netwerk Duurzame Mobiliteit twee thema-avonden Lokale Bereikbaarheid i.s.m Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen. Op 21 november in Oudenaarde en op 23 november in Heist-op-den-Berg, telkens om 19u30.

 

Deze initiatieven werden mogelijk gemaakt door: