De staat van het lokaal middenveld in Vlaanderen // Conferentie CSI Flanders - 30/08

CSIconferentieAan de vooravond van de lokale verkiezingen nodigt het onderzoeksconsortium CSI Flanders je uit op haar conferentie over de staat van het lokaal middenveld in Vlaanderen. De conferentie vindt plaats op 30 augustus in de KVS Box in Brussel.

Het voorbije jaar bracht het onderzoeksconsortium in 15 steden en gemeenten het lokale middenveld volledig in kaart. Ze deden dit zowel in landelijke als in suburbane en grootstedelijke gemeenten. Talloze organisaties in deze gemeenten vulden ook een bevraging in over de rollen en taken die ze opnemen, hun financiën en vrijwilligerswerking, hun relatie met de lokale overheid en hun omgang met diversiteit in onze samenleving. In enkele gemeenten werd ook een focusgroep voor verenigingen georganiseerd. De analyse van dit alles is volop bezig en die presenteert CSI Flanders graag op 30 augustus in de namiddag in de KVS Box in Brussel.

Ben je lokaal actief als politicus, ambtenaar, middenveldorganisatie of geïnteresseerde burger? Dan is deze gratis conferentie echt iets voor jou. Aan de vooravond van een nieuw werkjaar – en met verkiezingen in het verschiet – biedt CSI Flanders een helikopterzicht op het lokale middenveld in Vlaanderen en gebalde presentaties over etnisch-culturele diversiteit en de relaties tussen lokale besturen en middenveldorganisaties. Per thematiek worden gemodereerde reflecties voorzien door middenvelders en politici die lokaal actief zijn.

Tot slot krijg je zicht op de volgende stappen in dit brede middenveldonderzoek en is er tijdens de receptie ruim de tijd om de onderzoekers van CSI Flanders en andere aanwezigen te bevragen en te inspireren. Het volledige programma volgt nog, maar verzeker je alvast van een plaatsje door je hier in te schrijven.

Praktisch: Conferentie "De staat van het lokaal middenveld in Vlaanderen"

30 augustus // 13u30 - 17u30

KVS Box // Arduinkaai 7 in Brussel.